B4Beauty´s varelager er brændt og derfor lukket. Vi åbner hurtigst muligt igen.
B4Beautys varulager har brunnit och är stängt. Vi kommer att öppna igen asap.
B4beauty's warehouse has burned and are closed. We will open again asap.

Guide - Hårfjerning med varm voks | FAQ

GENERELLE SPØRGSMÅL OM HÅRFJERNING

 

Hvilken retning skal jeg anvende voks hårfjerning på huden:
 
Almindelig Hårfjernings Voks, Perlevoks og Hård voks:
 
Kig på hårenes vækstretning og læg voks på i samme retning som hårene ligger, og fjern voksen mod hårenes vækstretning, og fjern fuldstændigt vandret (så tæt på huden som du kan) mod vækstretningen (modsat retning af hårvæksten). Træk aldrig vinkelret (op) væk fra huden, da det sandsynligvis vil resultere i blå mærker, knækkede hår og vil fjerne for meget hud. Hold huden stram med den ene hånd, og træk voks af med den anden hånd. Hvis huden ikke holdes stram vil det resultere i blå mærker og blodudtrækninger.

 

Hårfjerning Sukker Voks:

Kig på hårenes vækstretningen og læg voks på i modsat retning som hårene ligger, og fjern voksen med hårenes vækstretning, og fjern fuldstændigt vandret (så tæt på huden som du kan få) med vækstretningen (med retning af hårvæksten). Træk aldrig vinkelret (op) væk fra huden, som sandsynligvis vil resultere i blå mærker, knække hår og fjerne for meget hud. Hold huden stram med den ene hånd, og træk voks af med den anden hånd. Hvis huden ikke holdes stram vil det resultere i blå mærker og blodudtrækninger.

 

Hvorfor får jeg blå mærker og blod udtrækninger efter voks hårfjerning:
Hvis ikke du holder huden stram før du trækker voks af, så følger huden med voksen eller strippen, og giver blå mærker og blodudtrækninger.

 

Hvor meget hårfjernings voks skal der på huden:

Voks med strips:

Voks påføres i et tyndt lag ved hjælp af en træspartel eller roll on systemet. Et tyndt lag voks giver mindre træk af huden, og er derfor mindre smertefuldt.
 
Voks uden strips:
Perlevoks og Hård voks påføres i et tykkere lag, da du skal kunne trække voksen af.
 
 
Hvor længe skal jeg vente før jeg fjerner hårfjernings voks fra huden:
Voks med strips kan du fjerne med det samme, og hård voks og perlevoks skal køle ned ca. 30 sekunder, før du med et finger tryk kan lyfte voksen af huden og trække den af.

 

Hvordan mindsker jeg smerterne ved brug af hårfjernings voks:
 
Inden du bruger hårfjernings voks:
 
For kvinder skal du følge din cyklus, og fjerne hår efter menstruation, da dette tidspunkt er din optimale hormonelle balance, hvor din smertetærskel er højest. Både kvinder og mænd kan bruge GiGi Numbing Spray, som lokalbedøver huden før voks hårfjerning.

 

Når du bruger hårfjernings voks:
Du kan med fordel anvende GiGi No Sting Wax som indeholder Kava Kava, som er et naturligt plante ekstrakt, der dulmer og lindre smerter i forbindelse med hårfjerning med voks. Du kan også med fordel prøve Sukkervoks, som er giver mindre ubehag, da sukkervoks aftages i samme retning som hårene vokser. Sukkervoks er ikke lige så effektiv som almindelig voks, men kan bruges optil 3 gange på samme område. Når du har trukket voksen af huden, så læg en hånd på huden der hvor du har fjernet hår. Det beroliger huden.

 

Efter hårfjernings voks:
Efter voks behandling kan du med fordel anvende GiGi Bikini Soothing Creme eller Gigi Skin Calming Lotion, som begge har lidt smertestillende ingredienser.
 
 
Hvorfor har jeg hår et par dage efter jeg har fjernet hår med voks:
Alle hår har forskellige vækstfaser, så når du fjerner hår, så vil der hele tiden være nye hår på vej. Det tager ca. 3 voksbehandlinger før alle hår er blevet fjernet med voks 1 gang.

 

Hvem må ikke bruge hårfjernings voks:

 • Der er mange situationer, der kan være årsag til, at du ikke bør anvende hårfjerings voks. Dette er ikke en komplet liste, men en generel retningslinje.
 • Du må ikke bruge voks, hvis:
 • Du tager Accutin eller er stoppet med at tage det mindre end 6 måneder siden.
 • Du bruger receptpligtig acne medicin eller creme (såsom: Adapalene, Alustra, Avage, Avita, Differin, Isotretinoin, Renova, Retin A, Roaccutan, Tazarac, Tazaroten, Tretinoin, tetracyklin.
 • Du har lupus eller aids.
 • Du er i kræftterapi, herunder kemoterapi eller stråling.
 • Du må ikke vokse områder:
 • Hvis du har irriteret, betændt, skåret eller solskoldet hud.
 • Du har åreknuder.
 • Du må ikke bruge voks på et område, der har udslæt, nylig arvæv, et hudtransplantat, bumser, kolde sår, skønhedspletter, vorter eller friske blå mærker.
 • Du har gennemgået dermabrasion inden for de seneste tre måneder.
 • Du har fået laserbehandling hud inden for det sidste år.
 • Du har fået Botox eller kollagen injektioner udført inden for de sidste syv dage.
 • Du er blevet vokset inden for de sidste 24 timer.
 • Du har brugt AHA, BHA, Retinol eller peeling behandlinger inden for de sidste 7 dage.
 • Du har body piercinger.
 • Lav altid en test på underarmen før du anvender voks for og sikre dig mod allergier.
 
Hvornår skal jeg bruge en hårfjernings voks uden strips:
Hård voks og perlevoks anvendes på mere følsomme områder af kroppen; dvs. ansigt, underarme, nakken, bikini & brasiliansk. Da hård voks lægger sig rundt om hårene og ikke fastgøres til huden, er de bedre at bruge, hvor du kan have meget følsom hud.
 
 
Hvor lange skal hårene være før jeg bruger voks hårfjerning:
Generelt skal hårene være mellem 3 – 4 mm for at hårfjerningsvoks giver det bedste resultat. Du kan bruge Azulen Voks som fjerner hår ned til 2 mm.
 
 
Hvordan bruger man hård voks og perlevoks:
Påfør et tykt lag hårfjerningsvoks med hårenes vækstretning. Tryk med fingeren på voksen, så snart voksen ikke længere er fugtig efter ca. 20 sekunder afhængigt af den voks du bruger, og fjern så hurtigt som muligt voksen mod hårenes vokseretning. Hård voks er god til overlæbe, underarme, øjenbryn, bikini og brasiliansk, fordi de ikke binder sig fast på huden, men kun på hårene, og derfor er de mere blide vokstyper til følsomme områder og sensitiv hud.
 
 
Hvilken hårfjernings voks skal jeg bruge til meget sensitiv hud:
Du kan med fordel anvende GiGi Zink Oxide Ultra Sensitiv med zink, som fungere som en barriere pude, der beskytter huden og lindrer.
 
 
Hvorfor bliver min hud revet af med voks hårfjerning:
 • Ofte kan du have brugt et hjemmepleje produkt eller tage en medicin, der tilskynder til og fjerne overflade huden; dvs. retinoler eller AHA'er der typisk er i acne medicin. Selv et mildt produkt der indeholdende disse typer ingredienser kan gøre forskel på nogle hudtyper. Du kan vælge at stoppe medicinen eller bruge en hård voks eller perlevoks, som også er til ekstra følsomme områder
 • Det også være din teknik. Hvis du har trukket voksstrimmel vinkelret (op og væk) fra huden, vil du helt sikkert fjerne dybere lag af huden. Du skal trække voks eller voks strippen af langs med huden og ikke op. Hvis din voks er for varmt, vil du også støde på et problem med fjernelse af for meget hud eller forbrændinger.
 • Du kan have glemt og holde huden stram, før du trækker voksen af huden.
 
Hvorfor har jeg fået brandsår efter voks hårfjerning:
Hvis ikke du tester din voks temperatur før den kommer på huden, så kan den være for varm og give brandsår. Brandsår kan også forekomme, hvis du trækker voks af huden uden og holde huden helt stram før du trækker voksen af. Du må kun fjerne hår samme sted en gang, ellers kan du få meget irriteret hud.
 
 
Hvilket er det bedste produkt til og lindre huden efter voks hårfjerning:
Efter voks behandling kan du med fordel anvende GiGi Bikini Soothing Creme eller Gigi Skin Calming Lotion, som begge har lidt smertestillende ingredienser, som mindsker ubehaget efter voks hårfjerning.
 
 
Skal jeg anvende talkum og olier før hårfjerning med voks:
 • Voks kan ikke lide fugt på huden, så hvis du er svedende eller fugtig, skal du bruge en let påføring af pulver for at absorbere overskydende fugt på huden. Huden skal altid være tør og fri for creme rester, for at din voks fungere som den skal, og derfor skal du aldrig have olie på huden.
 • Vi anbefaler, at du bruger pulver eller et andet før voks produkt, når du fjerner hår under armene, i bikinilinien og brasiliansk voks, da disse områder typisk er sensitive og er fugtige.
 • Du kan med fordel bruge de før hårfjerning produkter vi tilbyder, så du beskytter huden mod voks, og samtidig sikrer, at din hud er tør, uden creme rester og optimale vilkår til en succesfuld voksbehandling.
 
 
Hvorfor opstår indgroede hår og bumser:
Indgroede hår opstår, når du fjerner hår i en forkert retning. Hvis ikke du smører voks på i korrekt retning, og trækker hårene ud i den rette retning, så knækker håret under huden, og de  bliver til indgroede hår eller bumser.
 
 
Har I et produkt til indgroede hår:
Vi har 3 GiGi produkter til fore bygning af indgroede hår, og til og afhjælpe indgroede hår. Kig i kategorien indgroede hår.
 
 
Har I et lokal bedøvende produkt:
Vi har GiGi Numbing Spray som lokalbedøver huden før hårfjerning med voks. Du finder det under før voks produkter.
 
 
Hvordan får jeg rengjort mit voksapparat, gulv og udstyr:
Vi har GiGi Sure Clean som fjerner voks. Læg et par dråber i bunden på din voksvarmer (mens den er varm) uden strøm og tør rent med et papirhåndklæde for at fjerne voksrester. Dette er en nem måde at vedligeholde dit udstyr på.
 
 
Kan jeg genbruge hårfjernings voks:
Vi anbefaler ikke og genbruge voks, da hygiejnen ikke vil være i top.
 
 
Hvorfor opstår allergi med voks hårfjerning:
Allergi kan du være født med, og andre opbygger gennem årene allergi for produkter de enten indtager, eller produkter som kommer i hudkontakt. Symptomer på allergi ved hårfjerning er typisk rødme og kløe. Sørg for at teste produktet på håndfladen før brug.