FAQ Gellack

GENERELLE PROBLEMER MED GELLACK

 

Hvorfor kommer der Bobler i min Gellack:

Gellack skal lægges i tynde lag. Hvis laget er for tykt, så hærder din uv eller led lampe kun overfladen, og de kemikalier der ikke bliver hærdet vil fordampe og trænger op i overfladen, og laver bobler.

 

Hvorfor Rynker Min Gellack:

Din gellack trækker sig sammen og rynker skylder der lægge et for tykt lag gellack. Læg hellere tre lag end to tykke lag.

 

Hvorfor Brænder Min Gellack På Neglene:

Gellack brænder ikke på neglene, hvis de er sunde, og hvis der ikke er produkter på huden. Neglepladen består af døde hornlag. Gellack brænder på neglene, hvis neglen er skadet, og der eksempelvis er blevet filet for meget af overfladen. Overfladen på neglen vil være meget rød. Det vil også brænde under hærdningen i lampen, hvis du har gellack på dine neglebånd, da huden så vil give en brændende fornemmelse under lampen.

 

Hvorfor Hærder Min Gellack Ikke:

Gellack skal typisk hærde 2 min. Under Uv lampe, og 1 min. Under en LED lampe. MEN gellack kommer i rigtig mange farver. Jo mere pigment der er i farven – jo mere skal polishen hærde. Så da sorte, hvide og mørke farver indeholder rigtig meget pigment, skal de derfor hærde 50% længere tid end normalt.

 

Hvorfor Krakelere Min Gellack:

Gellack ligger på din negleplade. Hvis din negleplade bevæger sig under gellacken ved stød, så vil din gellack automatisk krakelere, da din gellack er hærdet og stiv, så vil den krakelere, hvis naturneglen bøjes under din gellack, da den vil følge naturnegelens bevægelser. Gellack forstærker en naturnegl, men du kan ikke bygge en kunstig negl med gellack. Hvis dine egne negle ikke bevæger sig under gellacken, så vil gellacken ikke krakelere. Hvis dine negle bliver ved og krakelere, så kan prøve med to lag top coat for ekstra styrke, eller du kan lægge en silkeforstærkning under din gellack, som derefter ikke vil krakelere, da naturneglene er forstærket, og dermed ikke bøjer sig ved stød.

 

Hvorfor Løfter Min Gellack Sig Fra Neglepladen - Gellack Lifting:

Lifting er når gellack løfter sig fra neglepladen, og ikke sidder fast nede ved neglebåndene. For og undgå lifting er det vigtigt, at du bruger Bond, og Base gellack, så din gellack får et godt fæste på neglepladen. Sørg for ved det første lag gellack, og pensle rundt om den frie kant på neglen. Hvis du rammer dine neglebånd med gellack, så vil neglen vokse ud, og der hvor gellack har siddet fast løsner den, og der vil opstå lifting. Lifting kan også opstå, hvis du har vasket hænder, og neglene ikke er helt tørrer, før du lægger din gellack.

 

Neglebånd er et lag hud som ligger rundt om din negl for og beskytte neglevæksten for bakterier, der kan skade neglens vækst. Neglebånd skubbes forsigtigt tilbage inden du lægger gellack, og alle rester fra neglebåndene buffes væk. Neglebånd består af protein, og protein består af fedt, og ingen produkter hæfter på et fedt lag.

 

Hvorfor kan jeg trække min gellack af:
Det er fordi din gellack ikke har kontakt til din negleplade. Enten har du glemt, og file det øverste fedtlag af neglene, før du har lagt din gellack på. Eller at du ikke har brugt gellack bond og base coat først, så binder din gellack ikke på din negleplade, og kan trækkes af. 

 

Hvorfor løsner min gellack sig ude ved spidsen af neglene:
Det gør den, hvis du har glemt og forsegle det første lag gellack for enden af neglene, så du forsegler din egen negl.

 

Hvorfor bliver min gellack nusset i overfladen:
Det er enten fordi den ikke er gennemhærdet under lyset, eller du kan have været i kontakt med kemikalier der opløser din gellack, så som acetone eller lignende.

 

Hvorfor bliver min gellack grålig i overfladen:
Det bliver gellack typisk, hvis du har været i kontakt med Silver Shampoo eller andre hår farver, hvor du ikke har brugt handsker.

 

Hvorfor ryger alt min gellack af, når jeg bruger gellack cleaner:
Det er fordi din gellack farve ikke skal tørres af med cleaner når den hvar været er under uv/led lyset, det er kun top coat der har brug for cleaner til sidst.

 

Hvorfor kommer der gellack farve på min top coat:
Det er fordi din hærdning af din gellack farve ikke er lang nok. Almindelige gellack farver skal have 2 minutter i uv lys, og 1 minut i led lys. Hvis din gellack farve er hvid, sort, mørke brun, mørke rød eller hvid, så indeholder farven meget pigment, som lyset har svært ved og trænge igennem, og derfor skal disse farver have 50% ekstra lys.

 

Hvorfor laver min gellack pensel riller i min gellack:
Det er fordi der er kommet uv lys på din pensel, så nogle af hårene er hærdet sammen.

 

Hvorfor er min gellack pensel størknet:
Det gør den, hvis du har haft tændt din lampe, og bruger din pensel i nærheden af lampen, eller hvis du har siddet udenfor i skyggen eller solen, så din gellack har fået uv lys, som ALTID er i lyset udenfor. Du kan bruge en anden pensel, så du ikke behøver og smide din gellack ud.

 

Hvorfor er mine negle grønne, når jeg aftager min gellack:
Når du vasker hænder inden du lægger gellack, så skal dine negle være helt tørre før du lægger gellack, ellers vil din negl have en grøn farve, som viser, at der har ligget væske under din gellack, som synes som grøn mos. Det er ikke farligt, og det er ikke en negle sygdom, men bare en misfarvning som vokser af neglen igen, og kan dækkes med gellack farve.

 

Hvorfor bliver mine negle misfarvning af gellack:

Misfarvning ved brug af neglelak skyldes manglende brug af base coat, som beskytter mod misfarvning. Denne misfarvning fjernes let ved og buffe neglen. Misfarvning i forbindelse med kunstige negle er typisk, en negl der bliver grønlig under materialerne. Det skyldes, at du har vasket hænder, og har bygget kunstige negle, imens neglelen stadig har været fugtig. Derfor ligger vandet under neglene og ulmer, og bliver til en grønlig misfarvning. Denne misfarvning ses ganske ofte, og neglen skal bare vokse ud, så forsvinder misfarvningen. Misfarvning kan dækkes med neglelak eller gellack.

 

Hvorfor bruge anti bacterial før din gellack:

Anti Bacterial dræber bakterier, og kan bruges på neglene og til og desinficere file.

 

Hvordan undgår jeg bakterier, når jeg bruger gellack:
Undgå bakterier ved og være omhyggelig med desinficering af både hænder og dine produkter. Vask altid hænder og desinficer altid neglene inden du bygger kunstige negle. Når du har bygget neglene, så desinficer altid dine file og andre produkter efterfølgende. 

 

Hvor finder jeg brugervejlening til gellack:
Se brugervejledningen under alle gellack farver.

 

Hvilke file & buffer skal jeg bruge:
Jo - færre sandkort der kan være pr. kvadrat cm - jo grovere er filen, så 80 grit er en grov fil, 220 grit er en fin fil.

 

Hvorfor skal jeg file overfladen af min naturnegl før jeg lægger gellack:
Det er fordi, vi alle har et fedt lag øverst på neglene, og gellack hæfter ikke på et fedt lag. Du skal ikke decideret file i neglene, men bare blidt med en fin fil eller buffer fjerne det øverste fedtlag.

 

Hvorfor skal jeg bruge gelleck bond:
Gellack Bond dehydrerer neglen, og gør samtidig neglepladen ru, hvis du kigger på neglen i et forstørrelsesglas, hvilket sikrer produkterne et bedre hæfte på neglen.

 

Hvordan bruger man en gellack bond:
Du lægger den på neglepladen, og så fordamper den.

 

Hvor længe skal en gellack base coat hærde:
En gellack base coat skal have 1 minut i uv lys, og 30 sekunder i led lys.

 

Hvorfor skal jeg bruge gellack base coat:
Gellack Base Coat sikrer dig et bedre hæfte af dine gellack farver, og forhindrer misfarvning på dine egne negle.

 

Hvordan lægger jeg gellack på mine akryl negle:
Når du har filet overfladen glat, så lægger du et lag base coat, og derefter din gellack farve.

 

Hvordan lægger jeg gellack på mine gele negle:
Når du har filet overfladen glat, så lægger du et lag base coat, og derefter din gellack farve.

 

Hvorfor bruger man en gellack cleaner:
En gellack cleaner tørrer affaldsstofferne af i overfladen på din top coat som lægges til sidst. Den skal ikke bruges mellem hvert lag farve du ligger. Du kan også bruge en No Cleanse top coat i steder for en gellack cleaner.

 

Hvor længe skal gellack hærde i uv og led lys:
Almindelige farver skal hærde 2 minutter i uv lys, og 1 minut i led lys. Mørke farver, hvid og mørke rød skal hærde 50% længere tid, da disse farver indeholder meget pigment, som lyset har svært ved og trænge igennem og hærde.


Hvordan tager jeg min gellack af:
Du filer hul i overfladen, og lægger vat med gellack remover over neglen, og forsegler neglen med sølv papir, og skraber din gellack af efter ca. 10 minutter. Den hurtigste aftagnings måde er en gellack soak off maskine.

 

Skal jeg holde pause med gellack, så mine negle kan ånde:
Dine negle består af døde hornlag, og dine negle ånder ikke, så du behøver ikke holde pauser.

 

Hvorfor fremstår farverne på gellack ikke som på billederne:

Da gellack farver er svære og vise på en computer, en Iphone eller en mobiltelefon, og da farveopsætningen på hver enhed er forskellig, så vil farverne ikke være ens for alle som ser dem, da enhederne ikke kan vise glitter og neon, og farveforskelle når farven ses i solen eller i skyggen, samt vise farverne med glødepærer, lysstofrør, hallogen og LED lys, så derfor laver vi tekster og farveprøver til alle gellackfarve, som vi beskriver under billedet af gellack farven, for og hjælpe med, og både se farven og læse, hvordan de ser ud, samt om farven ændres i sol og skygge, og om de har perlemorseffekt, mikroglitter eller andet.


Gellack Negle Bidder:

Start med gellack og hvis det ikke er nok, så lav en negleforstærkning med silke, da silken bliver helt usynlig på neglen, og der ikke kommer højde på neglen, som med akryl og gele.

 

OM GELLACK

Gellack lægges på en forberedt negleplade, og hærdes i Uv eller LED lampe. Gellack bygges vådt i vådt hvilket betyder at der ikke skal bruges cleaner efter du har hærdet gellack farven under lampen. Så neglene er ikke hårde, når de er færdige under lampen, men først når du har lagt et lag Top Coat og rense af med Cleaner til sidst. Du kan også bruge No Cleanse Top Coat, som ikke behøver en cleaner til sidst.

 

Gellack Aftagning:

Tag et stykke vat eller Nail Wrap og væd det med Remover, og læg vattet på neglen, og kom sølvpapir over, eller fold din Nail Wrap. Vent 10 minutter og skrab polishen af med en Pusher & Cleaner. Buff resten forsigtigt af, hvis der er mere polish på neglen. Vi kan anbefale Fingerklemmer eller en Soak Off Maskine til aftagning.

 

Gellack Base Coat:

Beskytter mod misfarvning og giver et bedre hæfte på neglepladen.

 

Gellack Bond:

Bond dehydrerer neglepladen, og sikrer dig et bedre hæfte af dine produkter

 

Negle Svamp:

Kunstige negle får man ikke svamp af. Svamp er en infektion der smitter, så har man svamp, så skal man opsøge sin læge eller apoteket, og søge rådgivning.. Tydelige tegn på neglesvamp er, at neglen bliver tyk, og begynder og løfte sig fra neglesengen.

 

Anti Bacterial:

Anti Bacterial dræber bakterier og kan bruges på neglene og til og desinficere file.

 

Bakterier:

Undgå bakterier ved og være omhyggelig med desinficering af både hænder og dine produkter. Når du har bygget neglene, så desinficer altid dine file og andre produkter efterfølgende.

 

Brugervejlening:

Se brugervejledningen under alle gellack farver.

File & Buffer:

Jo - færre sandkort der kan være pr. kvadrat cm - jo grovere er filen, så 80 grit er en grov fil, 220 grit er en fin fil.

 

Hvordan opstår allergi med gellack:
Allergi kan du være født med, og andre opbygger gennem årene allergi for produkter de enten indtager, eller produkter som kommer i hudkontakt. Symptomer på allergi med gellack er typisk rødme og kløe. Sørg for at huden ikke under nogen omstændigheder kommer i kontakt med produkterne. Når du oplever allergi, så har din gellack været i kontakt med huden, da neglene ikke ånder, og består af døde hornlag. 

 

Eksempel på allergi med gellack:
Hvis du har nikkelallergi, så kan du godt bære hårspænder bestående af nikkel, fordi håret er dødt. Du kan derimod ikke bære en ring eller ørering med nikkel uden, at din allergi vil opstå.
I tilfælde af en opstået allergi så kontakt os endelig, så vi kan hjælpe dig med den bedste løsning i forhold til allergiens opståen, og hvordan du hurtigst muligt kan få den til og aftage.