FAQ Gellack

 

GENERELLE PROBLEMER

 

Gellack  & Bobler:

Gellack skal lægges i tynde lag. Hvis laget er for tykt, så hærder din uv eller led lampe kun overfladen, og de kemikalier der ikke bliver hærdet vil fordampe og trænger op i overfladen, og laver bobler.

 

Gellack  & Rynker:

Din gellack trækker sig sammen og rynker skylder der lægge et for tykt lag gellack. Læg hellere tre lag end to tykke lag.

 

Gellack Brænder på Neglene:

Gellack brænder ikke på neglene, hvis de er sunde, og hvis der ikke er produkter på huden. Neglepladen består af døde hornlag.

Gellack brænder på neglene, hvis neglen er skadet, og der eksempelvis er blevet filet for meget af overfladen. Overfladen på neglen vil være meget rød. Det vil også brænde under hærdningen i lampen, hvis du har gellack på dine neglebånd, da huden så vil give en brændende fornemmelse under lampen.

 

Gellack Hærder Ikke:

Gellack skal typisk hærde 2 min. Under Uv lampe, og 1 min. Under en LED lampe. MEN gellack kommer i rigtig mange farver. Jo mere pigment der er i farven – jo mere skal polishen hærde. Så da sorte, hvide og mørke farver indeholder rigtig meget pigment, skal de derfor hærde 50% længere tid end normalt.

 

Gellack Krakelere:

Gellack ligger på din negleplade. Hvis din negleplade bevæger sig under polishen ved stød, så vil din gellack automatisk krakelere, da din gellack er hærdet og stiv, så vil den krakelere, hvis naturneglen bøjes under din gellack, da den vil følge naturnegelens bevægelser. Gellack forstærker en naturnegl, men du kan ikke bygge en kunstig negl med gellack. Hvis dine egne negle ikke bevæger sig under gellacken, så vil gellacken ikke krakelere. Hvis dine negle bliver ved og krakelere, så kan prøve med to lag top coat for ekstra styrke, eller du kan lægge en silkeforstærkning under din gellack, som derefter ikke vil krakelere, da naturneglene er forstærket, og dermed ikke bøjer sig ved stød.

 

Gellack Lifting:

Lifting er når gellack løfter sig fra neglepladen, og ikke sidder fast nede ved neglebåndene. For og undgå lifting er det vigtigt, at du bruger Bond, og Base gellack, så din gellack får et godt fæste på neglepladen. Sørg for ved det første lag gellack, og pensle rundt om den frie kant på neglen.

Brug altid gellack bond og base coat før du lægger gellack, da det dehydrerer neglepladen, og er med til og sikre et godt og solidt hæfte på neglepladen.

Hvis du støder neglene hele tiden, så er de for lange. Gellack giver neglene mere styrke end almindelig neglelak, og gør neglene stærkere, men de skal ikke udsættes for kontante stød, så opstår lifting. Du kan prøve med to lag Top Coat, eller lave en silkenegleforstærkning under din gellack.

Hvis du rammer dine neglebånd med gellack, så vil neglen vokse ud, og der hvor gellack har siddet fast løsner den, og der vil opstå lifting.

Neglebånd er et lag hud som ligger rundt om din negl for og beskytte neglevæksten for bakterier, der kan skade neglens vækst. Neglebånd skubbes forsigtigt tilbage inden du lægger gellack, og alle rester fra neglebåndene buffes væk. Neglebånd består af protein, og protein består af fedt, og ingen produkter hæfter på et fedt lag.

 

Gellack Negle Bidder:

Start med gellack og hvis det ikke er nok, så lav en negleforstærkning med silke, da silken bliver helt usynlig på neglen, og der ikke kommer højde på neglen, som med akryl og gele.

 

Gellack Pensler Laver Striper:

Sørg for aldrig og have penslen med gellack på, nær din lampe, direkte eller indirekte sollys, da lyset vil hærde gellack på penslen, så den ødelægges. Typisk vil penslen lave gellack striper, da der er en del af hårene på penslen der er hærdet sammen ved kontakt med uv lys.

 

Gellack Misfarvning af neglene:

Misfarvning ved brug af neglelak skyldes manglende brug af base coat, som beskytter mod misfarvning. Denne misfarvning fjernes let ved og buffe neglen.

Misfarvning i forbindelse med kunstige negle er typisk, en negl der bliver grønlig under materialerne. Det skyldes, at du har vasket hænder, og har bygget kunstige negle, imens neglelen stadig har været fugtig. Derfor ligger vandet under neglene og ulmer, og bliver til en grønlig misfarvning. Denne misfarvning ses ganske ofte, og neglen skal bare vokse ud, så forsvinder misfarvningen.

Misfarvning kan dækkes med neglelak eller gellack.

 

OM GELLACK

Gellack lægges på en forberedt negleplade, og hærdes i Uv eller LED lampe, hvor affaldsstofferne fra gellack kommer op i overfladen, som renses af med en Cleaner. Så neglene er ikke hårde, når de er færdige under lampen, men først når du tørrer af med Cleaner eller en No Cleanse Top Coat. Hvis du lægger flere lag, så behøver du først og rense af med Cleaner til sidst. Du kan med de fleste produkter tørre af med Cleaner undervejs eller en No Cleanse Top Coat, og lave neglene færdige på et senere tidspunkt.

 

Gellack Aftagning:

Tag et stykke vat eller Nail Wrap og væd det med Remover, og læg vattet på neglen, og kom sølvpapir over, eller fold din Nail Wrap. Vent 10 minutter og skrab polishen af med en Pusher & Cleaner. Buff resten forsigtigt af, hvis der er mere polish på neglen. Vi kan anbefale Fingerklemmer eller en Soak Off Maskine til aftagning.

 

Gellack Base Coat:

Beskytter mod misfarvning og giver et bedre hæfte på neglepladen.

 

Gellack Bond:

Bond dehydrerer neglepladen, og sikrer dig et bedre hæfte af dine produkter

Negle Svamp:

Kunstige negle får man ikke svamp af. Svamp er en infektion der smitter, så har man svamp, så skal man opsøge sin læge eller apoteket, og søge rådgivning.. Tydelige tegn på neglesvamp er, at neglen bliver tyk, og begynder og løfte sig fra neglesengen.

 

Anti Bacterial:

Anti Bacterial dræber bakterier og kan bruges på neglene og til og desinficere file.

 

Bakterier:

Undgå bakterier ved og være omhyggelig med desinficering af både hænder og dine produkter. Når du har bygget neglene, så desinficer altid dine file og andre produkter efterfølgende.

 

Brugervejlening:

Se brugervejledningen under alle gellack farver.

File & Buffer:

Jo - færre sandkort der kan være pr. kvadrat cm - jo grovere er filen, så 80 grit er en grov fil, 220 grit er en fin fil.

 

Allergi:

Allergi kan du være født med, og andre opbygger gennem årene allergi for produkter de enten indtager, eller produkter som kommer i hudkontakt. Symptomer på allergi med kunstige negle er typisk rødme og kløe. Sørg for at huden ikke under nogen omstændigheder kommer i kontakt med produkterne.

Når du oplever allergi, så har produkterne været i kontakt med huden, da negle og vipper ikke ånder, og består af døde hornlag. Vippernes hårsække er levende, men de sidder inde i øjenlåget, som din hårvækst på hovedet, så er håret dødt når det er uden for hårsækkende.

 

Eksempel:

Hvis du har nikkelallergi, så kan du godt bære hårspænder bestående af nikkel, fordi håret er dødt. Du kan derimod ikke bære en ring eller ørering med nikkel uden, at din allergi vil opstå.

I tilfælde af en opstået allergi så kontakt os endelig, så vi kan hjælpe dig med den bedste løsning i forhold til allergiens opståen, og hvordan du hurtigst muligt kan få den til og aftage.